Национална научна конференция за студенти и докторанти под надслов „Книгите, животът и светът“, посветена на 120-та годишнина от рождението на Атанас Далчев, ще се открие на 16 май от 10 часа в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“. Организатори са Филологическият факултет и Лингвистичният клуб „Проф. Борис Симеонов“. Участие във форума са заявили над 50 докладчици от различни висши училища и институти: ПУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Св. Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ШУ „Епископ Константин Преславски“, МУ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна, Институт по литература при БАН.

Заседанията ще бъдат проведени в две секции – по езикознание и литературознание. В края на първия ден ще се състои среща разговор с поетесата Мария Донева от 18 часа в библиотеката на Ректората на ПУ.

Закриването на форума и награждаването на отличилите се участници ще бъде на 17 май от 16 часа в шеста аудитория. За първи път в Секцията по литературознание ще бъде присъдена специална награда за дебют на името д-р Сирма Данова, чието творческо присъствие ще остане неизменна част от историята на този научен форум. Ще бъде представен и поредният шести брой от годишника „Verba iuvenium“, включващ най-добрите текстове от предходното издание на научната конференция. Съставители на тома са доц. д-р Красимира Чакърова и проф. дфн Татяна Ичевска.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.