Три отбора шестокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ показаха физически и лингвистични умения в надпреварата, сканираха QR код и отваряха куфарче с магически текст от „Хари Потър“

Физкултурният салон смени морския бряг за приключенското риалити „Игри на волята“. В битката за надмощие днес обаче влязоха не предварително селектирани смелчаци, а шестокласници от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Напрежението обаче бе не по-малко, тъй като в рамките на един учебен час трите отбора трябваше да преминат през различни предизвикателства, на които да покажат физически и лингвистични умения. Ментори на откритото занимания бяха преподавателите по физическо възпитание – Никола Игнатов, и по английски език – Ива Дикова.

Вместо актьорите Димо Алексиев и Ралица Паскалева, за стриктното спазване на регламента и правилата на играта следяха ученици, избрани от двамата ръководители на надпреварата.

Състезателите от трите отбора изпълняваха скок на височина и баскетболен дрибъл между конуси. След това участниците трябваше да се справят с езикови задачи на английски, да върнат баскетболната топка и да изпълнят десет скока на въже. Друго от изпитанията изискваше от тях да сканират QR код, който им отвори игра, свързана с екипировка на различни спортове.

На финала шестокласниците имаха магическа загадка – да отворят сандък със съкровище. В него се оказа откъс, свързан с фентъзи романа на Джоан Роулинг за Хари Потър. За да разберат какво е съдържанието, от тях се изискваше да подредят правилно абзаците, написани на английски. Накрая се получиха указание как могат да играят куидич: “Разбира се, нашите метли не могат да летят. Гончиите се опитват да хванат топката през обръчи в края на терена, за да отбележат гол. Биячите се опитват да ги спрат. Пазачът пази обръча, а търсачът хваща снича”.

Съдии и ментори определиха за победител отбор „Смърфове“, тъй като за крайния резултат имаше значение не само бързината, а и прецизността на изпълнение на всички предизвикателства. Ива Дикова определи своя персонална награда за учениците – да си изберат кога да не бъдат изпитвани.