Повече от 60 участници пристигат в града под тепетата, за да учат инструмент и народни танци

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство събира любители на българския фолклор от цял свят в рамките на традиционния Международен фолклорен семинар, който стартира на 18 юли. Ансамблите на Академията ще изпълнят за „добре дошли” на гостите на 14-то издание на форума богата  фолклорна програма.

Повече от 60 чужденци от 13 страни ще изучават в продължение на седмица български народни песни, танци и инструменти като гайда, гъдулка, тамбура, тъпан, акордеон.

За преподаватели на семинаристите са привлечени водещи български певци, хореографи и инструменталисти. Любителите музиканти и танцьори от 3 континента ще се запознаят със спецификите на северняшка, добруджанска, тракийска, шопска, пиринска, родопска и странджанска фолклорни области, а накрая на обучението ще демонстрират постигнатите резултати на гала-вечер.

За много от участниците това е поредно посещение на фолклорния семинар в АМТИИ. Инженери, икономисти или учители по професия, те пристигат от Германия, Франция, САЩ, Израел, за да се докоснат до българската култура. Чужденците броят по 70 евро на ден за уъркшопите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.