DSCF7014

Фенове на книгата основаха Библиотечен съвет в ЕГ “Иван Вазов”. В инициативната група влизат ученици от 11 и 12 клас на гимназията, за които четенето не е досадно задължение. В Устава е записано, че съветът приема ученици с любов към книгите и четенето. Настоящите членове вече са измайсторили книга под заглавие “Чети и прочети”, в която гостуващи автори ще пишат впечатления и ще дават съвети за любопитни заглавия, ще споделят мнение и ще дават препоръки.

Първата среща-разговор бе с поетесата Рене Карабаш, която представи дебютната си книга “Хълбоци и пеперуди”. Тя е завършила приложна лингвистика, известно време е живяла и учила във Франция. Носител е на първа награда за белетристика от Националния студентски литературен конкурс в Шумен през 2015-а. В момента завършва магистратура по театрална режисура. Била е стажант асистент-режисьор на Теди Москов и Маргарита Младенова. Следващата среща е на 29 октомври с писателя Йордан Велчев, който ще представи “Балканският човек”.

“Училищната библиотека в нашите очи” е темата на конкурса за рисунка, организиран от НБ “Иван Вазов”, в който учениците от гимназията също ще се включат.