Фармацевтичен симулационен център отвори врати днес в Медицинския университет. В Центъра са обособени две лаборатории за развитие на уменията, необходими на бъдещите фармацевти. Целта е по иновативен начин студентите да се запознаят с достиженията на науката.

В Центъра ще се обучават студенти от Фармацевтичния факултет и от Медицинския колеж, както и магистрите от двете нови програми по проекта ОМНИЯ – „Иновативни лекарства“, съвместно с БАН, и „Иновации на предприемачеството във фармацевтичния бизнес“, съвместно с Пловдивския университет. По проекта ще се надгражда не само специализираното обучение на студентите, но и техните професионални умения чрез създаване на виртуална лаборатория „Чиста стая“. Фармацевтичен симулационен център отвори врати в Медицинския университет Предстои закупуване на мобилни устройства и разработването на специализиран софтуер.

Това е третият симулационен център в университета, наред с Медицинския симулационен тренировъчен център, сертифициран от Американския колеж по хирургия, както и Симулационния център във Факултета по дентална медицина.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.