Световноизвестни режисьори представят свои игрални и документални филми в рамките на фестивала, част от програмата на “Пловдив 2019”

Проектът “Кино Фабрика – Пътуване във Времето” ще представи вдъхновяващи филми от цял свят – творби на игралното и документално кино в максимално широк спектър. Световноизвестни режисьори ще гостуват на фестивала, за да презентират лично своите филми. В рамките на един месец – от 15 март март до средата на април – филмовият фестивал ще даде възможност на младежката аудитория да гледат безплатни прожекции, да се включат в дискусионни панели и да се срещнат с режисьори и европейски делегати. Уъркшопове ще запознаят учениците с различните кино професии.

В програмата са включени филми за природата, сред която живеем и какво се случва с нея, за миналото, настоящето и бъдещето ни,  за ежедневието ни и всичко, което ни вдъхновява. “Кино Фабрика – Пътуване във Времето” фокусира вниманието върху развиване на културните и образователни политики, предимно сред младежката аудитория, заявяват организаторите.. Специален акцент в програмата е 30-годишнината от падането на Берлинската стена.

Входът за всички прожекции и събития в рамките на фестивала  е свободен. Организаторите дават възможност за учениците да се включат в екипа от доброволци, да натрупат опит в сферата на събитийния мениджмънт,  да срещнат съмишленици и нови приятели и да се запознаят с признати режисьори от цял свят.