По националния eTwinning проект си партнират деца от шест училища и една детска градина

Електронно портфолио създават ученици от Пловдив и страната по национален eTwinning проект – „Пътешествието на Читателски STEAM клубове“. В него си партнират четвъртокласници от пловдивските ОУ „Васил Левски“ , ОУ „Райна Княгиня“,  СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, ДГ „Осми март“, СУ „ Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, СУ „Никола Катранов“ – Свищов и от ОУ „Валери Петров“ – Плевен.

Проектът цели представяне на дейността на клубовете, в което се включват приложни и интердисциплинарни методи за усвояване на умения в областта на науката, технологиите, инженерството, изкуството и математиката (STEAM) чрез проектна работа с най-новата литература за деца.

Учениците трябва да се справят с предизвикателствата на бъдещето чрез комуникационни, изследователски и лидерски умения, да се научат да взимат решения и да работят в екип, да бъдат креативни, да използват интердисциплинарно сътрудничество и да творят.

„Повече от три години съм ръководител на читателски клуб „Деца – слънца“ от мрежата „Бисерче – вълшебно“. Учениците ми са читатели с мнение и ежегодно гласуват за наградата „Бисерче вълшебно“, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез вота на децата.  В клуба те се запознават с актуалната за възрастта им литература. С партньорите по проекта сме в непрекъсната връзка. Подготвяме интересни практически и логически задачи за четящите деца“, обяснява преподавателят Калинка Русалова от ОУ „Васил Левски“. С нейна помощ четвъртокласниците ще създадат първата си  STEAM книга.

Проектът изисква използване на различни електронни ресурси, регулярно попълване на STEAM електронно портфолио,  виртуални изложби на изработени книги, споделяне на методи и стратегии за осъзнато четене.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.