izlojba 1

 

Кампания под мотото „Учи в България, завладей света” стартира Националната академия за театрално и филмово изкуство. Целта на инициативата е превенция срещу интелектуалната емиграция на младите българи.Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ търси общественото съучастие на проблема. Пилотното издание на кампанията бе миналата година, когато студентите и преподавателите на Академията посетиха 12 градове на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа, станаха основание за развитието на кампанията.

На 27 април в Държавен куклен театър – Пловдив пловдивските младежи ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, след като гледат спектакъла на абсолвентите от „Актьорство за куклен театър“ на проф. Боньо Лунгов – „Море от фантазия“.

Преди представлението, от 16.45 часа, ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които ще запознаят посетителите със специалностите, условията за европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година. Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците ще получат кандидатстудентски справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаване на кандидатстудентските групови консултации в София през юни и август.