Отличието на синдикат „Образование“ е за Любомира Христова от ОУ „Екзарх Антим I“, директорите на ОУ „Елин Пелин“ и на СУ „Софроний Врачански“ взимат приз за социално партньорство

Учител по музика от Пловдив попадна в списъка с номинации за националната награда „Стоян Михайловски”. За осма поредна година синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа” ще връчи отличията за заслуги в просветното, културното и синдикално дело. Церемонията по награждаването ще се състои на 24 май в столицата.

Номинациите „Учител на годината“  са в седем категории. Пловдив ще се бори за отличие в раздел „Основно образование“, където е предложена Любомира Христова от ОУ „Екзарх Антим I“. Освен множеството участия в регионални и национални конференции, тя е автор и на учебници по музика. Освен като преподавател, изпълнява функциите и на зам.-директор.

В категорията за социално партньорство ще бъдат отличени двама пловдивски директори. Това са Татяна Вангелова от ОУ „Елин Пелин“, и Пенко Рисков, който стои начело на СУ „Софроний Врачански“.