СУ „Св.св. Кирил и Методий“ дава възможност на учениците, които ще се върнат в класните стаи чак през януари, да усетят празничното настроение

Преподавател по информационни технологии създаде игра за украсяване на виртуална коледна елха. Тъй като от началото на седмицата до 21 декември всички ученици ще се обучават в електронна среда от разстояние и ще пропуснат всички традиционни инициативи около подготовката на празника в училище и тържеството по запалване на светлините, Иван Петков от СУ “Св. св. Кирил и Методий“, решил са направи нещо забавно, използвайки интерактивната програма GeoGebra. Тя е предназначена за обучение и преподаване на математика е науки от начално училище до университетско ниво, предлагайки множество платформи с приложения за настолни компютри, таблети и уеб.

Линк към елхата вече е разпространен сред учениците, на сайта и Фейсбук страницата на училището, като по този начин деца, учители и родители мигат да повдигнат настроението си, като се включат в забавното занимание. С помощта на мишката на компютъра или лаптопа те могат да поставят пъстрите играчки на елхата и да напълнят чувала с подаръци.

https://www.geogebra.org/m/mhqgp8tp