Номинираната от родители Катерина Каменова от ДГ „Майчина грижа“ получи днес специалната награда на кмета на церемония в Хуманитарната гимназия

Учител на подготвителна група в детска градина „Майчина грижа“ получи специалната награда на кмета и приза „Просветител на годината“ – за изключителен принос в преподаването на знания и универсални добродетели. Отличието бе връчено на предучилищния педагог Катерина Каменова извънредно на финала на днешната церемония в Актовата зала на Хуманитарната гимназия, където бяха раздадени гласуваните от Общинския съвет почетни значки и грамоти на директори и учители.

До специалната награда се стига, след като родители изпратили писмо до район „Централен“ и до кмета на Община Пловдив Здравко Димитров, в което описали заслугите на Каменова. Днес част от тях присъстваха на церемонията, за да подкрепят номинираната.

“Когато видите как се отнасят помежду си нашите деца и чуете изказа им, ще разберете, че с тях е работено много и че те са различни от останалите“, сподели развълнувана майката на Божидара – Ани Калчева. Дъщеря й пък добавя, че когато дойде време за следобедния сън, госпожата винаги им чете приказки, а щом станат и закусят –  танцуват.

Въпреки че групата не е Монтесори, Каменова прилагала най-доброто от тази система и от класическата при обучение и възпитанието на децата, доволни са родителите. За да подпомогнат усилията й, те осигурили интерактивна дъска. Всяка седмица Каменова водила децата в музей, а за Деня на театъра играли с чорапени кукли в Кукления театър.

Самата Катерина Каменова сподели, че е отдадена на професията вече 30 години. Благодари на родителите за доверието и за това че заедно са успели да изградят малки личности със самочувствие, които знаят и могат. „Разбрах, че съм уважаван човек“, каза предучилищният педагог, когото хлапетата затрупаха с цветя.