Преподаватели по професионална подготовка ще се запознаят с европейските практики за недопускане разхищение на храни

Учители от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника заминават на деветдневно работно посещение в Испания, за да обменят опит със свои колеги в сферата на устойчивото управление на храни. Мобилността е по проект „Иновации в хранителната промишленост – учители в действие“, който се осъществява по програма „Еразъм +“. Той е насочен към обявената стратегия на ЕК за намаляване на хранителния отпадък и има за цел усъвършенстване на научно-практическата подготовка на учителите специалисти в областта на екологичните и икономическите аспекти на проблема и прилаганите технологични решения в страните от Европейския съюз.

Деветима преподаватели по професионална подготовка в професионални направления „Хранителни технологии“ и „Химични продукти и технологии“ ще обменят добри практики в сходни учебни заведения и ще се запознаят със системата на испанскта образователна система в партньорство с Асоциация MUNDUS – UN MUNDO A TUS PIES от Сарагоса.

„Целта е колегите да повишат компетенциите си относно иновативни подходи в обучението по хранителни технологии и биотехнологии, да усвоят нови методики на работа, да се запознаят с испанския опит в устойчивото управление на храни, с европейските практики за недопускане разхищението им. И не на последно място как да направим по-привлекатели професиите в сферата на хранителната промишленост“, поясни координаторът на проекта Донка Николова.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.