35 платна събра празничната изложба на учители от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, подредена в сградата на прокуратурата. В експозицията са включени живописни, графични и дигитални произведения в различни стилове и жанрове, създадени от преподавателите по специални предмети. Те са художници с богати творчески биографии, организират и участват в общи представителни изложби в страната и чужбина, обединени в художествената група “Collegium pro arte”.

Четири пъти досега на това пространство са излагали свои твори ученици от гимназията.

„Сега се радваме на чудесните картини на техните учители, които създават много настроение и красота. Благодарим ви, че имаме възможност да видим вашето творчество“, обърна се към преподавателите апелативният прокурор Тодор Деянов.

Събитието в пространството на площад „Съединение“ се осъществява като резултат на няколкогодишното сътрудничество между НХГ “Цанко Лавренов” и Апелативна прокуратура – Пловдив. Реализирани бяха изложбите “Законът, справедливостта, доброто и красивото”,  “Краят на лятото”, “Пловдив след Освобождението”, “Хълмовете на Пловдив”.

„Ние се радваме, че споделяте вашето работно пространство с нашето творчество. Картините са подредени по-близо една до друга, което създава особена атмосфера на приятелско усещане“, каза Светлозар Чавдаров, директор на гимназията.