Традиционната инициатива „Коледна къщичка“ на СУ „Св.св.Кирил и Методий“ събира онлайн поздрави, виртуална изложба, коледен концерт и новинарска емисия на 11-класници

Учители отделят средства от декемврийската си заплата, за да подкрепят семействата на деца в нужда. Жестът на педагогическия екип на СУ „Св.св.Кирил и Методий“ е традиционен в навечерието на Коледа, а тази година помощта е насочена към 11 социално слаби ученици. Родителите на някои от тях са изгубили работата си по време на пандемията. Затова, освен пакети с хранителни продукти за празниците, ще има и парична сума, за да покрият месечните сметки. Част от даренията ще бъдат достаени по адреси, а други от семействата са заявили готовност да ги вземат от училище.

Епидемичната обстановка няма да попречи да се случи и друга традиционна училищна инициатива – „Коледна къщичка“. Но този път виртуално. Тя е своеобразен празник на творческото вдъхновение на децата и техните учители, които организират концерти, изложби, дефилета с костюми на любими приказни герои, конкурси за най-красиво украсена класна стая.

Поради извънредната обстановка и обучението от разстояние в електронна среда, всички ученици заснели предварително своите изпълнения и пожелания. Празникът започва утре – 21 декември, от 9:30 часа, когато директорът Таня Николова ще отправи виртуално послание към всички, а децата ще отпразнуват празника със своите класни ръководители от 9:40 ч. в класрум. 11 е началният час на “Магията на коледа” – специален поздрав от учениците от начален етап. Следва виртуална художествена изложба на талантите от прогимназията и гимназията. Коледният онлайн концерт стартира в 16:30 ч.

Новините, подготвени от 11-класниците, ще се излъчат в 18:30 ч. Емисията е посветена на Коледа и на инициативите, реализирани от училището.

Всички файлове ще бъдат качени на Youtube канала на училището.

1 КОМЕНТАР

  1. Директор на училище-истински лидер!!! Дай боже повече такива професионалисти!!!

Коментарите са затворени.