ОУ „Хр. Ботев” в Стамболийски е осигурило отделни кутии за всеки клас, децата, които имат у дома компютри, ще се обучават онлайн

Учителите от ОУ „Христо Ботев” в Стамболийски са изготвили работни листове с теми по различни учебни дисциплини, които вече са размножени и утре ще бъдат поставят в специални кутии в хранителен магазин в ромската махала. За да не настане объркване, върху всяка кутия ще е указано за кой клас се отнасят материалите. Така ще бъде по-лесно за родителите да вземат заданията и да ги занесат у дома, където децата да започнат да работят. По този начин ще се избегне и прекият контакт между учители, родители и деца. Идеята на педагогическия екип е насочена към учениците, които не разполагат вкъщи с компютър и интернет.

По повод извънредната ситуация в страната училището се опитва да организира обучение, за да опресни знанията на учениците си, които са от уязвими групи.

„Хранителният магазин е на наш родител, който е член на Обществения съвет. На кутиите ще има надпис с класа и подробни инструкции за работа. Децата ще взимат работен лист, ще го попълват и ще го връщат обратно в кутията. Образователният медиатор ще съдейства за предоставянето на кутиите с работни листове и връщането им на учителите при спазване на всички мерки за безопасност. Аз лично ще се включа в тази инициатива. Препоръчала съм на колегите да  заложат на интердисциплинарното обучение. Това е абсолютно приложимо за началния етап”, обясни за „Уча в Пловдив” директорът на училището Ива Пенкова.

За учениците, които имат техника и интернет, вече са създадени групи в социалните мрежи от всеки един класен ръководител. Там ще им бъдат предоставени материали за работа, които да бъдат върнати и проверени от учителите.

„В Гугъл класрум залагаме на интердисциплинарното обучение – един  работен лист по няколко предмета, разработен съвместно с учителите. За да мотивираме учениците, ще заложим на състезателния характер- който клас се включи най-активно, попълни работни листове и ги върне в кутиите за проверка – ще получи награда. Ще използваме и формиращото оценяване – на всяка кутия ще има имената на децата от класа и емотиконки, които съответстват на различна оценка. Децата ще нарисуват емотиконче срещу името си, в зависимост от личната си преценка за това как са се справили. Надяваме се да им бъде интересно и значителна част от тях да се включат”, уточни Пенкова.

Тя се надява и на съдействие от страна на родителите, които да стимулират децата да изпълнят указанията на училището.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.