Ученици и треньори – съдии в лекоатретическия турнир на празника за 71-вата годишнина на Спортното училище

Учители по български, математика, история, биология, английски ще премерят сили в изключително атрактивно състезание по повод 71-вата годишнина на Спортното училище. Тя ще бъде отбелязана утре със спортен празник, който стартира в 9.30 часа на Гребна база. Там ще има обособени зони по различни спортове. В зона “Гребане” гостите ще могат да изпробват учебни скифове, каяци и гребни ергометри, в зоните “Гимнастика”, “Силови спортове”, “Колективни спортове” и “Спортна стрелба” ще има демонстрации на спортно майсторство от учениците.

В 10 часа на стадион “Пловдив” започва ученически лекоатлетически турнир. Откриването е поверено на възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Тракия“ с треньори Ирина Чернева и Джемиле Халилова. Тази година дисциплините, в които ще се състезават възпитаниците на училището, са 60 метра, 400 метра, скок дължина и теглене на въже. Награждаването ще бъде в три възрастови групи за момичета и момчета. Любопитното е, че съдии в отделните дисциплини ще бъдат учениците, състезатели по лека атлетика и техните треньори.

Пловдивската футболна легенда Христо Бонев е осигурил 10 кашона с лакомства за участниците.

След турнира започва надпреварата за педагогическия персонал, като смесени отбори от по 8 души ще премерят сили в изключително атрактивно състезание. Това обаче няма да са треньори, а преподаватели по общообразователни умения, които нямат професионални спортни умения. Целта е да влязат в обувките на своите възпитаници.Гонките с лодки дракони започват в 13.30 часа. На финала учителите ще премерят и кулинарните си умения. Всеки ще представи свое домашно приготвено ястие, а най-добрите ще получат награди.

Спортно училище „Васил Левски“ кани всички желаещи да споделят празника

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.