Положителни са също дете от детска градина и учителка, което е наложило карантина на контактните лица

Шестима учители и 12 ученици са диагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие в Пловдивска област, сочи справката на РЗИ. Педагозите и децата са от общо 16 училища. Контактните лица и персонал са поставени под карантина.

При преминаване към обучение от разстояние в електронна среда директорът подава аргументирано предложение по образец във връзка с предписание от РЗИ за карантиниране на паралелка или поради отсъстващи 10% от учениците със симптоми на КОВИД-19. За изпращане на предложението чрез началника на Регионалното управление на образованието до МОН не е необходимо да се изчаква писмено предписание от здравната инспекция, а е достатъчно да има дадени устни указания. Целта е своевременно да се организира превключване към онлайн обучение. Писменото предписание се изпраща допълнително.

Положителни за инфекцията са дете от детска градина и учителка, което е наложило карантина на контактните деца и персонал. 188 положителни за COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за 30 септември. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 17 пациенти, а на домашно лечение са 164. 14-дневната заболеваемост е 306,3 на 100 000 души население.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.