Обучението е по европейски проект за разпространение на добри практики, създадени от иновативни учители

Учители и директори от страната се събират на 8 и 9 февруари в Пловдив, за да споделят опит и да овладеят нови методики за преподаване. Обучението е част от европейския проект FIERST, чиято цел е да популяризира добри практики за приобщаващо образование чрез развиване на уменията на 21-и век. Партньори по проекта са МОН, фондация “Заедно в час” и Нов български университет.

Участник в проекта от Пловдив е СУ “Любен Каравелов”, а от областта – ОУ „Гео Милев“ в село Белозем. Те са част от одобрените 18 училища за участие в проекта през настоящата учебна година. Техните екипи ще бъдат обучени как да създават професионални общности и да насърчават развиването на умения за успех на учениците. Всяко училище избира една тема, по което работи с учениците си през цялата година, а накрая ще сподели резултатите с колеги и експерти.

Проект FIERST се осъществява паралелно в 5 европейски държави – България, Румъния, Естония, Великобритания и Швеция. През миналата година са били обучени 80 учители, сред които педагози от две училища от  Пловдивска област – ОУ „Ген. Карцов“ в карловското село Христо Даново и ОбУ „Христо Ботев“ в село Дълго поле, община Калояново.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.