Шапките с цветовете на трибагреника за учениците от начален курс.

Първомайската „Златаров ТВ” популяризира проекти, събития и инициативи, отличени учители и ученици

Шапките с цветовете на трибагреника за учениците от начален курс.

Проекти на градове на бъдещето, изложба на изделия от пластилин, рисунки на екологична тема и благотворителна акция в подкрепа на второкласничка влязоха в първите новинарски емисии на училищната телевизия на първомайското СУ „Проф. Асен Златаров”.

„Златаров ТВ” е изцяло ученически проект, вдъхновен от идеята, че добрите новини трябва да получават по-широка гласност, да се превръщат в пример за младите хора, защото доброто е по-силно от всичко и всеки го носи у себе си.

Видео и снимки от най-важните според младите журналисти събития през изминалата седмица оформят емисията, която те предварително записват, след което се качва на сайта и на фейсбук страницата на училището.

Новинарите информират обществеността, че 7 а клас е взел участие в представянето на доброволческата програма на Центъра за обществена подкрепа, а първолаците са рисували екоградове. Три момичета от втори клас пък зарадвали с топли дрехи и обувки съученичка в нужда. За предстоящия зимен сезон ръководството на училището се погрижило учениците от начален етап да имат нови шапки, и то не какви да е, а с цветовете на трибагреника. Всички 250 деца от 1 до 4 клас  вече ползват новите аксесоари. Зрителите научават също, че училището има седмина призьори от национални състезания по изобразително изкуство, карате и бадминтон, а други три момичета са с награди от националния конкурс „Морето, морето, морето”. Не са забравени и учителите, така че в новините репортерите информират, че техни преподаватели са представили презентации на националната конференция „Училище за бъдеще” в Банско.

Идеята е да популяризираме всички интересни събития и изяви от училищния живот, а те не са никак малко, обясняват тв журналистите. Те не крият, че търсят съдействие от своите учители, за да получат важната и актуална информация, която да представят максимално обективно и атрактивно.

Благотворителната инициатива на второкласниците.