s2

Пролетна благотворителна олимпиада “Помагам със знания и талант” ще събира средства за деца, лишени от родителски грижи. Инициатор на събитието е Училищното настоятелство на СОУ “Константин Величков”, подкрепено от кмета на район “Южен” Валентин Василев и просветния инспекторат.В момента в училището се обучават четирима сираци от дом “Мария Луиза”, за чиято подкрепа се организира кампанията.

Поканата за участие е към всички деца от подготвителните групи на детските градини в райони, както и на учениците от 2 до 7 клас.Събитието е насрочено за 28 март, а таксата за участие е 2 лева. 50 стотинки ще бъдат използвани за закупуване на материали и консумативи, а останалата сума ще бъде дарена за децата.

Състезанията ще се проведат по учебни предмети за деца от начален, прогимназиален етап и за подготвителните групи. Най-малките ще рисуват по зададена тема. Децата от 1 до 4 клас ще решават тест в рамките на 60 минути, а по-големите ще премерят знания по математика, български и английски език и ще отговарят на въпроси с повишена трудност.