Вече са събрани 6000 лева за инициативата на Ученическия съвет на СУ „Хр.Г.Данов”, благотворителните събития продължават

Инициатива под мотото „Патриотична ограда” е подел Ученическият съвет на СУ „Хр.Г.Данов” по повод 170-годишнината на школото. Юбилеят ще бъде отбелязан тържествено през месец май, но дотогава учениците имат амбицията да реализират проекта си, за който организират поредица от благотворителни инициативи. Училището е едно от най-старите в Пловдив. „Хр.Г.Данов” е първото светско училище в кв. „Кършияка” и второто в града след Марашкото. Съвременната летопис започва през 1967 г., когато е построена настоящата сграда.

За да реализира идеята си, Ученическият съвет стартира кампания за събиране на средства за реставриране на оградата. Каузата подкрепили не само ученици и учители, но също бивши възпитаници и преподаватели. Събраните до момента средства са в размер на 6000 лева, но са нужни още, затова през февруари благотворителните концерти, аукциони на ученически творби и други арт инициативи с подкрепа на Обществения съвет продължават.

Обновяването започва през март. Идеята е на оградата да бъдат монтирани пана с образите на възрожденци и видни личности от новата ни история. Ще бъдат поставени портрети на революционери, военни герои, владетели, писатели, заедно с кратка информация за тях.

„Гордеем се, че сме българи и бихме искали чрез проекта си да „заразим“ с патриотичен дух повече хора”, казват гимназистите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.