Отличените две семейства.

Всички седмокласници на ОУ „Васил Левски” в Караджово завършват основно образование без поправителен изпит и са се явили на национално външно оценяване

Отличените две семейства.

С приза „Семейство за пример“ бе отличена фамилия от село Караджово за това, че насърчава децата си да се образоват и партнира на местното ОУ „Васил Левски“. Сертификатът бе връчен на семейство Халил на тържественото изпращане на осмокласниците снощи. Иляз Халил е от завършващия випуск 2020, а сестра му Селен успешно приключва 3 клас. Гордата майка Найле не скри радостта си от успеха на своите деца и стана част от празника.

„Изпращаме един различен и успешен випуск. Изключително съм горда с успехите на ученици и учители. Тази година 7 клас се явиха 100% на НВО по български език и математика. Всички 17 ученици завършват основно образование без поправителни изпити и с желание да продължат образованието си“, коментира директорът Красимира Благоева.

В училището се обучават деца от различни етноси. От 13 години насам педагогическият екип откроява и награждава Ученик на годината, съвместно с Училищното настоятелство. Към идея се присъединява и вестник „Аз-буки“.

„Тази необикновена година ни провокира да вземем различно решение. Учениците, които положиха усилия и пожънаха отлични резултати, растат в две семейства – те са братя и сестри. Затова решихме да връчим сертификат за партньорство и успех – „Семейство за пример“. За пореден път се убеждаваме колко важна е ролята на съпричастното семейство. Когато децата растат с усещането, че техният труд е важен и оценен от родителите им, то и резултатите не закъсняват“, пояснява идеята Красимира Благоева.

Брат и сестра са и отличниците, наградени от Училищното настоятелство – Елван и Толга Тахир. Те успешно завършват 4 и 6 клас. Майка им Шейнур също присъства на празника, за да съпреживее успеха на децата си и да благодари на учителите.

На тържеството присъстваха зам.-областният управител Петър Петров; Силвия Богданова – регионален координатор към център „Амалипе“ за регион Пловдив; Деница Петришка – представител на „Заедно в час“; директори на партньорски училища.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.