С драматизации на любими детски приказки на фона на пъстър декор, синхронни изпълнения на стихотворения и български народни песни, танци и пантомима отбеляза днес 98-та си годишнина Училището за ученици с увреден слух „Проф. д-р Стоян Белинов“.  Бурни аплодисменти събраха талантите от инструменталната група, които излязоха на сцената с брандирани тревисто зелени тениски.

Класните стаи и фоайетата в учебното заведение са напълно променени по проекта “Обичам  моето училище”, реализиран в партньорство между училището и фондация „LightSource Charity“. Всеки кабинет е в различен цвят, като се залага основно на пастелните тонове. Тъй като училището дава възможност за обучение по специалност „Кулинар“, надписът на фототапета в една от стаите гласи: „Готвенето не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни грамажи“.

„Проф. д-р Стоян Белинов“ е едно от трите специални училища за деца и ученици с увреден слух в страната и единственото в Южна България. Учебното заведение приема деца за предучилищните групи и ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. Те се обучават по общообразователните програми на МОН.

Открито е на 25.02.1925 г. като Държавен институт за глухонеми. От 21.03.1986 г. носи името на професор д-р Стоян Белинов – основоположник на българската оториноларингология и отоневрология. Проф. д-р Стоян Белинов има 32 години научна дейност, автор е на 120 научни труда и е инициатор за създаване на Дружеството за закрила на глухонемите.

1 КОМЕНТАР

  1. Колеги, продължавайте все така, с вдигнати глави. Гледахме видеата от тържеството в канала ви в ютуб. Отлична организация, страхотни декори, децата са прекрасни…Очакваме и стогодишнината.
    Много хора Ви подкрепят, много хора знаят истината. Вие сте достойни хора, не сте изтъкани от злоба, борите се тихо, не нарушавате закони и наредби, не подкупвате, не лъжете, за разлика от опонента ви. Не се предавайте и продължавайте напред!

Коментарите са затворени.