На благотворителния концерт бяха отличени четирима ученици с високи резултати и участие в извънкласни дейности

За 17-ти път разказа своята приказка за успеха ОУ „Васил Левски“ в село Караджово на традиционната благотворителна вечер, която бележи края на учебната година. На празника, който тази година се проведе в читалището на селото, тъй като сградата на училището се ремонтира, присъстваха представители на местната и общинската власт, на Училищното настоятелство, директори на детски градини и училища, родители и бивши възпитаници. Всеки гост можеше да направи дарение или да подкрепи инициативата, като закупи предмети, сътворени от децата в клубовете по изкуства. По традиция част от събраните средства отиват за подкрепа на изявен ученик, друга – в помощ на детските градини в Караджово, Кочево и Моминско, откъдето постъпват учениците в средищното училище. В края на вечерта директорът Красимира Благоева отчете 500 лева.

Тя се върна в годините назад, за да припомни началото на традиционната благотворителна вечер и имената на учениците, които са прославили училището не само в региона и страната, а и на световно ниво. „Ние се гордеем, че нашите ученици доказват себе си, където и да отидат, и намират своя път в живота като отговорни хора, част от това общество. И добре във вечер като днешната да напомним, че зад успеха на всеки от тях стои трудът на учителите“, каза Благоева.

Тъй като концертът съвпадна с Еньовден, в нощта срещу празника училищните билкари набрали билки, които, оформени в букет, поднесоха на гостите, орисвайки ги да са здрави. Учениците от всички паралелки не само демонстрираха талант и артистизъм, а и бяха отличени за усилията, положени през изминалата учебна година.

Стипендиант на издателство „Аз-буки“ за 2024 г. е седмокласничката Селен Халил. Тя ще завърши основното си образование с успех 5.90, очаква добри резултати и от НВО по български и по математика, тъй като смята, че се е справила с тестовете. Мечтата на амбициозното момиче от село Моминско е да учи „Медицина“ и да стане личен лекар като дядо си. Затова, когато подава заявлението си за прием в гимназиите, на първо място ще посочи профил „Природни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Твърди, че не е взела нито един частен урок, а е разчитала само на подготовката си в училище. Ходела редовно на консултации при учителите по двата основни предмета, за да правят пробни тестове. Брат й също е възпитаник на ОУ „Васил Левски“ в Караджово, а сега е ученик в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

Носител на отличието „Ученик на годината“ на община Садово е Илкнур Велиева от 7 клас. Тя също иска да учи „Природни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“ с амбицията в бъдеще да кандидатства за лекарски асистент. Успехът й от дипломата е 5.85.

С решение на Педагогическия съвет Сертификат за успех получи четвъртокласничката Елчин Рустемова, която, освен отличен успех, се изявява и като арт талант.

Голямата изненада бе за седмокласника Мариян Атанасов, който получи наградата на IT фирмата, обслужваща компютрите на училището. Момчето проявявало изключително старание и сериозно отношение към учебни процес, не допускало отсъствия, затова бе наградено с геймърска клавиатура и слушалки.

 

По време на близо двучасовия спектакъл децата на Караджово показаха певчески и танцувални умения, а от групата „Фолклор на етносите“ демонстрираха виртуозно изпълнение на тарамбуки. На финала участниците от клуб „Слово и сцена“ обраха овациите със съвременна трактовка на „Пепеляшка“, в която сестрите следват принца в Инстаграм и разглеждат модни сайтове, за да поръчат тоалети за бала. Вместо с изгубена пантофка, принцът Добрин Благов намира момичето, от което е пленен, по изчезнал айфон, който се отваря единствено с нейния пръсто отпечатък. В празнична програма взеха участие фолклорен танцов ансамбъл „Куклици“ от Пловдив и танцовият състав при читалището в село Катуница.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.