До края на годината стартира ремонт на сградата и спортното игрище, обеща кметът на община „Марица” Димитър Иванов, който подари мултифункционално устройство за юбилея

Цялостна реконструкция на сградата и ремонт на спортното игрище до края на годината. С тази новина зарадва учителите и учениците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Войводиново кметът на община „Марица” Димитър Иванов на днешното честване на 140-годишнината на школото. Празникът бе отбелязан с юбилеен концерт в залата на читалище „Виделина“.

Проектът за основен ремонт е готов. През юли общината ще кандидатства по европейска програма и за реновиране на игрището в двора. И тъй като на рожден ден не се ходи с празни ръце, кметът подари на юбилярите мултифункционално устройство, което включва принтер, скенер и копирна машина. Той благодари на всички преподаватели за усилията и труда, които полагат, за волята и упоритостта, с които събуждат жаждата за знания.

Поздравителен адрес по повод 140-годишнината бе изпратен от началника на РУО Иванка Киркова, която е бивш възпитаник на училището.

Тържеството започна с видеофилм, запечатал значими моменти от училищния живот. С възторжени викове и ръкопляскания първокласниците, които ще получат свидетелствата си на 31. май, посрещнаха кадрите, показващи първите им мигове в класните стаи.

„Има нещо величествено в това да създадеш училище, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното –да го предадеш с любов на поколенията, за да развиват, пазят и да продължат делото. Нашето училище обединява през годините стотици хора с онова нещо – позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази само в сърцето“, каза в приветствието си директорът Мария Неделчева.