„Стая на емоциите” на Теодора Пампулова от ЕГ „Иван Вазов” получи 4000 лева в деветото издание на конкурса, организиран от Община Пловдив

Училищен психолог грабна втора награда в конкурса „Най-добър млад предприемач”, стана ясно снощи на церемонията по отличаване на победителите в деветото издание на конкурса, организиран от община Пловдив. Проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели 4000 лева, както и специалната награда – радио реклама във верига радиа „Комюникорп“. Нейната идея е да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции.

„Отдавна мечтая за място, в което деца и тийнейджъри да могат свободно да изразяват чувствата си. Материалите, с които ще оборудвам стаята, вече са поръчани от Англия, Германия и Австрия – активни карти, интерактивни игри за разбиране на емоциите, постери. Ще има и специализирана литература за родители, която да им помогне да разбират по-добре собственото си дете”, обясни за „Уча в Пловдив” Теодора Пампулова, която е психолог в ЕГ „Иван Вазов”. Съвместно с общината тя ще организира няколко безплатни информационни събития за родителите, за да ги запознае с идеята на новото място на ул. „Родопи”.

Кирил Димитров е победителят от тазгодишния конкурс за бизнес проекти на хора от 18 до 33 години. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи.

„В момента разработваме самолет, който да може да лети до 300 км/ч и който да се използва за преследване на нарушители по скоростни пътни артерии, като магистрали. Нашият проект е от особена важност за наблюдение при възникнали горски пожари“, обясни победителят, който грабна премия от 7000 лева.

Двете трети места и по 2000 лева бяха връчени на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи „Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон.

Сред любопитните проекти, участвали в конкурса, са създаване на ресторант „Прозрение в тъмното“ на Евгения Христозова, храна на колела на Красимира Йовчева, академия за млади дами на Красимира Харалампиева, здравословно училище на Стефани Тодорова, велосипедни куриерски услуги на Иван Попов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук