Третокласници от СУ „Димитър Матевски” и първолаци от СУ “Св. Константин-Кирил Философ“  отговаряха на въпроси, свързани с обичаите през Страстната седмица в уеб базираната платформа Kahoot

В седмицата  преди Великден, когато дистанционното обучение е с облекчен режим, учениците от 3б клас на СУ“Димитър Матевски“ и 1б клас на СУ“Св. Константин-Кирил Философ“ влязоха във виртуален двубой.

Третокласниците гостуваха  в класната стая на  учениците от 1 клас. Класните им ръководители Невена Петрова и Десислава Кръстева ги представиха едни на други, а децата разказаха за  патроните на своите училища. Първокласниците, изучаващи извънкласна дейност Религия-Православие, обясниха на своите гости кога и защо се боядисват яйцата, как се поздравяват християните на празника, какво задължително трябва да се сложи на трапезата; колко дни празнуваме Празника на празниците. Гостите представиха български автори и техните художествени произведения, показвайки красотата на българското слово. Чрез споделен екран и уеб базираната платформа Kahoot учениците от двата класа отговаряха на въпроси, свързани с обичаите за Великден. Състезанието мина под надслов “Да съхраним християнските традиции“.

„Двубоят е едно начало за бъдещо приятелство между двата класа”, коментира Десислава Кръстева, класен ръководител на първолаците. По думите на колежката й Невена Петрова срещата е била еднакво интересна и за гостите, и за домакините, защото малките ученици научили колко е необятен  светът на книгите и светът на технологиите. С пожелание за светли празници двете преподавателки поздравиха учениците и присъстващите родители във виртуалната стая.