Директорите трябва да проведат процедурата, съгласно промените в Закона за енергетиката, се казва в писмо на министър Теменужка Петкова

Учебните и детските заведения ще купуват електроенергия от свободния пазар на ток от октомври. Това предвиждат промените в Закона за енергетиката, според които всички небитови клиенти, които към настоящия момент се снабдяват с електроенергия по регулирани цени, следва да сключат договор с търговец за доставка при оптимални за тях условия. Става дума за държавни и общински институции, към които попадат училищата и детските градини, нред с търговските дружества и предприятия.

Директорите на учебните и детски заведения трябва да проведат процедура за избор на доставчик. Това се казва в писмо на министър Теменужка Петкова до областните управители, с което вече са запознати и директорите.

Дава се преходен период до 30 юни 2021 година. До тази дата потребителите ще могат да останат при досегашния краен снабдител, но в качеството му на търговец на електрическа енергия на свободния пазар, подписвайки нов договор с него.

До края на тази година Комисията по енергийно и водно регулиране ще създаде платформа, на която ще публикува ежемесечно оферти на всички търговци на ток.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.