Шестокласничката от пловдивското училище Белослава Стоянова с най-високото отличие от националния конкурс от Яворовите дни

 

 Победителката беше наградена от кмета на Чирпан инж. Кичка Петкова
Белослава Стоянова получи наградата си от  кмета на Чирпан инж. Кичка Петкова

Голямата награда за поезия от националния младежки литераурен конкурс  „И ти си в мене – ти, родино моя”, проведен в рамките на Яворовите дни, дойде в Пловдив. Шестокласничката от ОУ „Стоян Михайловски“ Белослава Стоянова бе удостоена с първа награда за поезия в първа възрастова група. 13-годишната поетеса получи грамота, плакет, книги и парична премия. Белослава представи пред публиката отличените си творби – „Родината в мен”, Родина” и „Родината в мечтите ми”. Конкурсъте включен в Националния календар на министерството на културата.

Престижната награда не е единствена за възпитаничката на Горица Петрова – старши учител по български език и литература. Белослава е лауреат на Четвъртия международен конкурс „Аз обичам Черно море” и на Седмия национален конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”.

Традиционните Яворови дни в памет на големия български творец тази година са посветени на 137-годишнината от рождението на поета.  Идеята за организирането на литературния конкурс възниква по предложение на поета Димитър Данаилов – дългогодишен уредник на къща музей „Пейо Яворов”.

В седмото издание на надпреварата за поезия и проза взеха участие десетки ученици от Чирпан, София, Пловдив, Русе, Търговище, Казанлък, Първомай, Петрич.
 

Николина Горова от фондация "Българска гордост" също награди
Победителката  беше наградена и от  фондация “Българска гордост”