12715692_1124245590943051_6221942864317908610_n

Ученическо самоуправление, волейболен турнир, състезание “Чудесата на химията”, романтично кино и забавно междучасие са част от атракциите, с които ще отбележи патронния си празник СОУ “Проф. Асен Златаров” в Първомай. От утре до 19 февруари училището обявява Златарови дни за отбелязване на 131 години от рождението на българския учен и общественик, основоположник на биохимията у нас.

В първия ден от поредицата инициативи ще се проведе открит урок по безопасност на движението, а училищният младежки театрален състав ще представи постановката “Червени рози”. Учениците ще вземат властта и ще заменят за един ден ръководството на училището и учителите на 16 февруари. На тях ще се падне честта да открият два нови кабинета – втори интерактивен и работен – за нуждите на ученическия съвет и настоятелството. Инициативата съвпада с рождения ден на директора Чавдар Здравчев, който, естествено, е подготвил изненади. На 18 февруари ще има вечер на английския език.

В училището отваря врати и школа по визуално програмиране, в която участниците ще модерилат различни обекти от околната среда. Целта е да се научат да програмират по лесен и забавен начин. За първи път за бъдещите първокласници също е предвидено компютърно моделиране с идеята да се развиват дигиталните им умения. Заниманята по английски език ще се провеждат в интерактивна учебна среда, разнообразена с новите технологии. Включена е и забавна математика за развиване на логическо и аналитично мислене чрез игри.