Организатори на инициативата, която е отворена за всички ученици до 7.клас, са Образователен комплекс „Стоян Сариев“ и шахматен клуб „Пловдив“

Ученически шахматен турнир под мотото „Бъдеще за децата на Пловдив“ ще се проведе на 24.юни в Образователен комплекс „Стоян Сариев“, който е и основен организатор на инициативата. Събитието е подкрепено от шахматен клуб „Пловдив“.

Право на участие имат всички ученици до 7. клас, подали заявка за участие до 20. юни на: polendak@gmail.com.

Турнирът ще се проведе по швейцарска система в 7 кръга. За сформиране на двойките във всеки кръг ще се използва компютърната програма „SWISS MANAGER“.

Контрола за игра: 15 минути до края на партията, с добавяне на 5 секунди преди всеки изигран ход. Играе се с лицензирани от FIDE шахматни часовници.

Класирането ще се извършва според броя на спечелените точки. При равенство ще се използват следните допълнителни показатели: резултат между състезателите в една и съща точкова група; Бухолц -1; Бухолц; по-голям брой победи; Зонеборн-Бергер.

Победителите в категориите за предучилищна възраст и IV клас получават стипендия за обучение в Частно основно училище „Бъдеще“.

Победителят в турнира ще бъде отличен с купа и златен медал. Призьори ще се излъчат в 5 категории: 5-7 клас; до 4 клас; 1-3 клас; предучилищна възраст; момичета 1-3 клас.

Турнирът е без такса за участие.