Талантите от НУМТИ „Добрин Петков” изпълниха народни песни в голямото междучасие под диригентството на Явор Тасков

Със специално подготвен творчески проект НУМТИ „Добрин Петков” се включи в националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията, инициирана от Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор” под мотото „Да! За живот!“.  Музикалните училища и медицинските университети в страната също подкрепят кампанията, чиято цел е предоставяне на максимално ясна и подробна информация какво представлява донорството на органи, кога може да се случи то и при какви условия. Активната част на кампанията ще продължи до 5 декември

В рамките на събитието, организирано под формата на флашмоб, Народният хор на НУМТИ „Добрин Петков“ с диригент Явор Тасков изпълни няколко песни пред ученици, преподаватели и служители. Всички се събраха в двора по време на голямото междучасие, за да покажат съпричастност към проблема.

Ниският брой на донорите у нас не позволява на страната ни да стане пълноправен член на организацията Евротрансплант, което би позволило да получаваме органи при остра нужда и български пациенти да бъдат трансплантирани в други държави.