Таланти от пловдивските гимназии се обединяват за каузата да съберат средства за възстановяване на изгорялата фамилна къща на Васил Георгиев

Таланти от пловдивските гимназии се обединяват за каузата да съберат средства за възстановяване на изгорялата фамилна къща на 11-класник от Музикалното училище. В края на октомври миналата година лумва пожар и изпепелява дома на Васил Георгиев в Асеновград, заедно с покъщнината, документи и дрехи. Цигуларят живее с баба си вуйчо си, тъй като родителите му работят зад граница.

„С мои приятели и бивши съученици от Музикалното училище, организираме благотворителен концерт за Васко, който скоро преживя нещастието да стане свидетел на това как домът му и притежанията, които за голяма част от нас са даденост, изгарят и се превръщат в пепел. Сумата, от която се нуждаят, е огромна, но всеки събран лев ще им бъде от помощ. Специалисти са установили, че къщата трябва да бъде съборена и да се построи наново. Най-сърдечно и искрено решихме, че можем да опитаме да му помогнем той да има отново място за живеене, което да се превърне с времето в дом“, обяснява Галена Ганчена от Френската гимназия, която е сред инициаторите на кампанията. В момента момчето и близките му са настанени временно в общинско жилище.

Благотворителният концерт ще се проведе на 23 февруари от 19 часа във Военния клуб. Организаторите обещават класическа, народна музика, поп, рок. Входът е 5 лева.

„Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия“, категорични са младите музиканти, организатори на кампанията.

Те призовават всеки, който иска да помогне, да подкрепи събитието. Ето и банковата сметка:

Мария Ангелова Симеонова: BIC STSABGSF

BGN BG09STSA93000006935137

Банка ДСК