Промяната се подготвя в Наредбата за ученическите пътувания, обяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков

Ученически екскурзии ще могат да се организират само ако по времето на пътуването се посетят няколко обекта, свързани с историята, археологията, културата или природните науки. Тази промяна се подготвя в Наредбата за ученическите пътувания, обяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков във Варна. Той посети Народната астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник” и Института по океанология “Фритьоф Нансен” към БАН.

Към момента МОН е разработило примерни образователни маршрути, обхващащи цялата страна, които се използват по някои от националните програми. Сега се планира те да бъдат задължителни за всички пътувания, които училищата организират, за да се съчетават с повишаване на знанията на децата в различни области, да имат възможност да се запознават и да преживяват България по различен начин, да придобиват впечатления на място за процесите в природата, но и за факти, свързани с културно-историческото ни наследство.

“Придобиването на знания чрез преживяване доказано дава много добри резултати. Затова искаме да насърчим училищата да посещават знакови обекти, свързани с нашата история и култура”, каза министър Цоков. По думите му и сега много училища включват такива обекти в организираните си пътувания.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.