Талантите от СУ „Любен Каравелов” ще представят фолклорните традиции и обичаи на Староместкия площад

Ученически ансамбъл получи специална покана от Българския културен институт в Прага да участва в събитията на традиционния коледен базар в чешката столица. Шансът да представят фолклора и обичаите на страната ни получават талантите от СУ „Любен Каравелов”, които се включват в проявата с широк международен отзвук. България за втора поредна година има възможност да представи уникалните си народни песни и танци, този път чрез участието на пловдивските дарования.

В навечерието на домакинството на града като Европейска столица на културата ансамбъл „Тракийска младост” влиза в официалната културна програма на коледния базар, организиран от Община Прага 1. Певците и танцьорите ще представят спектакъла „Стари ноти на млади струни” на Староместкия площад . Той е една от интересните забележителности на Стария град, разположен между Вацлавска и Карловия мост. Около него се намират две църкви –Дева Мария пред Тин, построена в готически стил, и бароковата Св. Николай. На площада е и старото кметство на града, известно с кулата с астрономическия часовник. Изпълненията на ансамбъла, които ще бъдат видяни от хиляди туристи от цял свят, ще бъдат придружени от мултимедийна презентация на Пловдив, за да популяризират града, който догодина ще е столица на културата на Стария континент.

Преди броени дни един от талантите на училището – Мелек Ерен, омая звездата на етномузиката Ищар. Талантливата певица пя в гримьорните специално за екипа на еврейската певица след концерта й в пловдивската зала С.И.Л.А.