Коледа с Госпожа Опера, ученически базари в Капана, концерти с Биг Бенд Пловдив, арт работилници и благотворителни изложби в празничната културна програма

10-годишната Лидия Ганева пее навръх Нова година на площада

1658x

ДЪРЖАВНА ОПЕРА ПЛОВДИВ

 

17.12. – ДОМ НА КУЛТУРАТА “БОРИС ХРИСТОВ” – 11:00

“КОЛЕДА С ГОСПОЖА ОПЕРА И ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА”

С участието на Арина Христова и балет на Държавна опера Пловдив

23.12 – ДОМ НА КУЛТУРАТА “БОРИС ХРИСТОВ” – 19:00
“СВЕТЪТ Е КОЛЕДА” – Празничен концерт
Диригент: Константин Добройков
Участват: Мария Илиева, Петя Петрова, Евгения Ралчева

Хор на Пловдивските момчета “Стефка Благоева”с диригент Милка Толедова,
Хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева
Хор и Оркестър на Държавна опера – Пловдив

24.12 – ДОМ НА КУЛТУРАТА “БОРИС ХРИСТОВ” – 11:00
“СВЕТЪТ Е КОЛЕДА” – Матине
Диригент: Константин Добройков
Участват: Петя Петрова, Евгения Ралчева,

Хор на Пловдивските момчета “Стефка Благоева” с диригент Милка Толедова,
Хор „Детска китка”с диригент Яна Делирадева

Хор и Оркестър на Държавна опера – Пловдив

29.12 – Новогодишен бал, Дом на културата
Концерт 1 – “Шампанско с Виена Фолксопер” – 19:00
Гост диригент: Антон Шабуров /Русия/
Със специалното участие на солисти на Виенска  Фолксопера: Давид Ситка, тенор /Австрия/

Мартина Дорак, сопран /Австрия/

Оркестър, хор и балет на Държавна опера – Пловдив
Концерт 2 – “АКАГА СИМФОНИ” – 21:00
Диригент: Константин Добройков
С участието на ГРУПА „АКАГА”
Оркестър на Държавна опера – Пловдив

 

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

 

  • 10 декември – Премиера на „Житената питка“ в 10.30 часа и 11.45 часа в залата на Кукления театър
  • 11 декември – „Бяла приказка“ в 10.30 часа и 11.45 часа в залата на Кукления театър
  • 15 декември „дама Пика“ спектакъл за възрастни 19 часа в залата на  Кукления театър
  • 17 декември „Звездичка за Коледа“ в 10.30 часа и 11.45 часа в залата на Кукления театър
  • 18 декември – „Божият син“ – в 10.30 часа и 11.45 часа в залата на Кукления театър

 

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ИВАН ВАЗОВ“

– 19.12. /понеделник/ – 16.30 – 18.00 ч. – Детски отдел – „КОЛЕДНА ДЖУДЖИЛНИЦА II“. Събитието събира в едно думичките „джудже“ и „работилница“ и е насочено към децата, които създават сами украшения за елха, подаръци, опаковки и творчески пресъздават предметите, които свързват с Коледа. Празникът се организира за втора година и затова е „II“.

– 19.12. – 30.12Празнична изложба-базар на ръчно изработени коледни сувенири, дело на библиотекарки и други служителки, които се представят в различна, творческа светлина. Участват Галя Стойчева, Васка Тонова, Диляна Хаджиева, Анета Портева, Ирен Чанкова и Лила Власакова.

 

РЕГИОНАЛЕН АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

Изложба“ОТ КАМЪКА ДО БАРУТА”, която представя праисторически, тракийски, елински, македонски, римски и средновековни български оръжия. Към изложбата е подготвена и презентация за ученици, която е напълно безплатна, но с предварително записване. По време на празниците, музеят ще работи на 24 и 31 декември 2016 г.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА „МОЯТА ЕКО КОЛЕДНА КАРТИЧКА“

Дом на културата „Борис Христов“, фоайе, на 13.12.2016, вторник, от 17.00 часа

Организатори: фирма „Екоколект“ и Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на Община Пловдив, в партньорство с Дом на културата „Борис Христов“

„Изложба – базар в подкрепа на Детска клиника по онкохематология в УМБАЛ „Св.Георги“ за обновяване на игралната зала. Ученици от училищата в район Северен и Източен изработиха НАД 600 картички от еко-материали, които да бъдат продадени на изложбата.

 

КОЛЕДА В КАПАНА

КОЛЕДЕН БАЗАР

На ул. “Златарска” и ул. “Христо Дюкмеджиев” ще се позиционира коледният базар за най-разнообразни дрехи, ръчно направени бижута и аксесоари, както и коледни храни и напитки.

На площад “Широкото” ще бъдат позиционирани къщичките на всички партньори на фестивала, където посетителите могат да намерят: греяно малиново вино от Трастена, греяно младо вино от Вила Винифера, преварена изворна вода с мед, канела и лимон от Бачково, вкусни супички от Супа Бар, коледен щанд на Капана със селектирани продукти, подходящи за интересни подаръци – вино, крафт бира и домашен шоколад.

На ул. “Златарска” ще бъдат разположени и коледните барове на Капана с безброй интересни напитки, които да сгреят всеки един и да повлияят за празничното настроение.

На ул. “Христо Дюкмеджиев” посетителите ще могат да открият Дядо Коледа от 20 до 25 декември, между 12:00 и 20:00 часа, в специално декориран коледен кът от матраци ТЕД. Добрият старец ще е в компанията на Снежанка и няколко джуджета.

Само на 24 декември, от 12:00 до 18:30 часа, ще има специално изградена кутия за писма до Дядо Коледа, в която децата да могат да пуснат своето желание и да се снимат с белобрадия старец и Снежанка.

За уюта на пловдивчани и гостите на града, кварталът се е подготвил с пищна коледна украса и коледни елхи, като на площад “Широкото” ще бъде позиционирана Голямата коледна елха.

За да не останат гладни хората по Коледа, освен всички малки коледни къщички с храна, събитието ще бъде подкрепено и от вкусните BoomBurgers ул. “Евлоги Георгиев”.

 

КОЛЕДА ЗВУЧИ

На 23-ти декември, от 17:00 до 19:30 часа, посетителите ще могат да се насладят на коледното тържество на учениците от ЕГ “Пловдив” и да подкрепят техния благотворителен щанд.

На 24-ти декември коледният репертоар започва от 13:30 до 17:00 часа, като програмата ще включва множество коледни формации и хорове, а за десерт ще завърши с коледните песни на CompactVoices или пловдивските снежанки.

На 25-ти декември, след традиционната семейна вечеря на Бъдни вечер, ще ви очакваме с приятели и роднини на капанското коледуване. В 13:00 часа ще започне програмата с най-добрите родни коледари, с които ще изгоним злите духове и ще подканим добрите сили да ни закрилят през новата 2017-та година.

След тях ни очакват красиви коледни песни, а от 17:00 часа ще стартира коледната забава с DJ SkillandTheChristmasMiracle Music. По същото време ще могат да се намерят и много топли напитки на откритите барове на Капана.

На площад “Широкото”, срещу голямата Коледна елха, посетителите ще могат да наблюдават авторската възстановка на Кошарата на Младенеца”, изпълнена от учениците от 10 и 11 клас, специалност “Декор” на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив.

 

ПРОГРАМА ЗА КОЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ

25 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА,

ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ,ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ № 1

НАЧАЛО 13.00 ЧАСА

Участници:

Биг Бенд Пловдив

“Биг Бенд Пловдив” е създаден през 2000 г. в град Пловдив.Ръководител на оркестъра е Николай Гешев.Всички участници в бенда са професионални музиканти.Оркестърът работи с различни солисти.Развива дейността си главно в родния град Пловдив,но успешно гостува и в други градове на страната.Участник е в престижни фестивали.Музикантите поднасят на почитателите си по време на концертите си по оригинален и забавен начин актуални и “вечни” световни хитове.За да се убедите в качествата на оркестъра следете неговите изяви.

АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР,  вокален  педагог Румяна Иванова

Вокална група „Омайниче“ с ръководител  Таня Орманова

Хор „Евмолпея“,  създател и диригент композиторката Рада Славинска

 

31 ДЕКЕМВРИ 2016, ПРЕД ОБЩИНАТА

ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ № 1

 

22.00 ЧАСА

Концерт на българската рок група Джон Стийл и легендарният бивш вокалист на RAINBOW – DoogieWhite.

70 мин сет лист със песни от новия албум на John Steel, както и песни от неговата кариера (RAINBOW) и кавъри на IronMaiden, Dio

 

23.45ЧАСА

Посрещане на Нова година с Фолклорен ансамбъл „Тракия”,излъчване на живо на новогодишното приветствие на Президента на Р България

00.00ЧАСА

Празнични илюминации и Новогодишно хоро с Фолклорен ансамбъл „Тракия”

12.30ЧАСА

Изпълнение на Лидия Ганева участник в Евровизия 2016

12.40ЧАСА

Концерт на Група „Фондацията“

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще представят любими песни на три поколения българи.  Песни на “Щурците”, “ФСБ”, “Дони и Момчил” и “Б.Т.Р.”ще зарадват феновете на групата в Пловдив.

01.30ЧАСА

DJ Скил