Първокласници от пловдивското НУ „Хр. Ботев” дадоха старт на инициативата за набиране на средства и внесоха първата сума по сметката

Председателят на фондация "Христо Ботйов" и председателят на училищното настоятелство Славка Пеева дават старт на инициативата.
Председателят на фондация “Христо Ботйов” и председателят на училищното настоятелство Славка Сиракова дават старт на инициативата.

Инициатива за набиране на средства за обновяване на пространството край паметника на Христо Ботев в Калофер стартира училищното настоятелство към пловдивското начално училище, чийто патрон е поетът революционер.

С тържествена церемония в подножието на монумента първокласниците от училището дадоха старт на националната инициатива. Свидетел на празника става Боян Ботйов – правнук на генерал Кирил Ботев – брат на поета, и председател на общонародна фондация „Христо Ботйов”.

С решение на Управителния съвет на Училищното настоятелство от 22 април, е взето решение да бъде стартирана дарителска кампания за обновяване на пространството към паметника на Христо Ботев. Училището е получило подкрепаот фондацията и нейния председател Боян Ботйов, които разкрил дарителска сметка по повода:

Номер на сметката:Банка ДСК 

BG53STSA93000022655232, STSABGSF

От училищното настоятелство добавят, че се радват и на подкрепата на министъра на културата  Вежди Рашидов, както и на началник на РИО Пловдив – Иванка Киркова.

Botev - 21.05.2015

 

На вчерашното тържество пловдивските ученици, учители и техните родители внесоха първата сума по сметката за изпълнението на родолюбивата идея. Сметката ще бъде активна до 1 ноември 2015 година. „Средства може да внесе всеки родолюбив българин, но най-голяма активност очакваме от колективите на училищата и ведомствата, носещи името на Христо Ботев”, каза за „Уча в Пловдив” директорът на училището Иван Пенев.