СУ „Св.св. Кирил и Методий” отбеляза Седмицата на програмирането с игри и състезания на открито

Ученици влязоха в ролята на програмисти и роботи в днешната инициатива по повод Европейската седмица на програмирането. В ежегодното октомврийско събитие #CodeWeek тази година се включи и първото общинско Монтесори училище СУ “Св. св. Кирил и Методий”. То има за цел да запознае учениците от цяла Европа с ползите от развиването на изчислително мислене чрез игри и дейности, свързани с програмирането, алгоритмите и роботиката.

Участвайки в забавни състезания в двора на училището, децата от прогимназиален етап, наред с гимназистите, се запознаха с начините, по които човек комуникира с компютъра. Те научиха, че съществуват много професии, които са свързани с директното писане на код — програмисти, дизайнери, QA-специалисти. Знанието за програмиране е огромно предимство за инженери, учени, изследователи, за работещите в индустрията, обясниха преподавателите.

Поредицата инициативи ще продължат до края на седмицата със занимания по интереси по забавно програмиране.

Изучаването на програмиране подготвя децата за света, в който живеят днес, категорични са специалистите. Уменията, които придобиват, изучавайки основи на програмирането, им помагат да бъдат аналитични и ги насърчава да търсят решение на сложни проблеми.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.