DSCF7141

Историята на пакетче билков чай разказаха с оригинален постер петокласници от “Софроний Врачански” на панаира на билките в Аграрния университет. Със снимки и сушени лечебни растения децата разказват и за поминъка с билки. Във фокуса на вниманието на учениците от ОУ “Васил Левски” пък попадат редки видове като черен и бял оман, червен бор, рани лист и жълтата тинтява и разказват легенди за техните чудодейни свойства. Екоклубът към СОУ “П. Яворов” представя подробности за това коя билка за кой орган на човешкото тяло е подходяща и как въздейства върху сърцето, артериите, мускулите, костите, черния дроб и червата, главния мозък. “Билките във всеки дом” бе презентацията на децата от ОУ “Елин Пелин”, а “Природна лечебница” с най-популярните билки и съвети за използването им бе темата на СОУ “П. Евтимий”.

Всяко несъответствие „хаби” живота. Отредете подходящия за вас ритъм, изразходвайте всекидневно определено количество енергия, гледайте на живота ведро, усмихвайте се, не прекалявайте в нищо и никога, правете добро, бъдете любознателно. Това са част от съветите на прочутия народен лечител Петър Димков, по чиито рецепти са създадени специални билкови таблети за 7 популярни проблеми, свързани със съвременния начин на живот. Продуктите бяха представени на панаира.

Хранителните добавки на билкова са създадени с правата на внука – д-р Петър Димков, и са изработени са на база екстракти от лечебни растения. Всички те могат да се употребяват без лекарско предписание.

„Започнахме с продукт, който решава доста проблеми, свързани с уседнал начин на живот. Той оказва благоприятно влияние на обмяната на веществата, ускорява метаболизма и намалява апетита. След това се появиха продуктите срещу стрес, главоболие, виене на свят, за стомашно-чревни проблеми, за бъбречни заболявания. Изключително отзиви имаме за добавката от 12 билки за пречистване на кръвта и подобряване на имунния статус. Добре е човек да си прави курс два пъти годишно.  Най-новите разработки са за понижаване на холестерола и „Силует Д”, особено подходящ за жени. Освен, че помага за намаляване на килограмите, пречиства черния дроб и подобрява съня, благодарение на хмела, който съдържа. В него има и екстракти от гръмотрън, бял равнец, борови връхчета, жълт кантарион”, обяснява Филипа Филипова, партньор на внука на лечителя.

Лабораторните проучвания са правени на база отвара от билки по оригиналните рецепти на Димков, която се изпарява във вакуумни сушилни, за да се получи еднократната и дневната доза.

„Това са единствените 7 продукти, за които ние даваме гаранция, че са по автентични рецепти, защото се спекулира много с името на народния лечител, но д-р Петър Димков има платени патентни права”, обяснява Филипова.

Специален гост на панаира на билките бе проф. Христо Крачанов, посветил живота си на научни изследвания в областта на здравословните храни. От 30 години той произвежда диетични напитки от арония, ягода и къпина, богати на антиоксиданти, витамини и пектин. Според проф. Крачанов суровините от билки, които се събират в България, трябва да носят принос за развитие на родната икономика.

 

 

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.