Конкурсът по повод Световния ден на книгата и авторското право ще се проведе в НБ „Иван Вазов”, заявки се подават до 29 март

Конкурс за най-добра драматизация на приказка или част от книга организират по повод Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, НБ „Иван Вазов”, Община Пловдив и Регионалното управление на образованието. Надпреварата, в която могат да участват арт състави от всички пловдивски училища, ще мине и под знака на 140-годишния юбилей на библиотеката. Младите таланти ще се конкурират в три възрастови групи – от първи до четвърти, от пети до седми и от осми до дванадесети клас. Журито ще дава оценки за нестандартно сценично решение, оригинални декори и костюми. Времето за представяне на всяка от трупите е до 20 минути.

Училищата трябва да подадат заявки най-късно до 29 март на cheteneplovdiv@gmail.com. Конкурсът ще се проведе на 16 и 17 април, като редът ще бъде оповестен след обобщаване на желаещите да участват. Награждаването на победителите ще бъде на 23 април.