DSC_5950

Големите проекти на Пловдив интересуват и малките му жители. Това стана ясно от среща на заместник-кмета Георги Титюков с  6-класници от СУ „Никола Вапцаров“. Младежите участват в клуб „Ние и градът“, затова бяха любопитни да узнаят кои са успешно реализираните проекти и какви са бъдещите планове на Община Пловдив.

Децата, които за първи път влизат в заседателната зала на общината, с интерес разгледаха снимките на предишните кметове и без проблем успяха да разпознаят сред тях Петко Каравелов и Христо Г. Данов.

„Интересуваме се не само от сегашните инвестиции и проекти на Пловдив, но и от миналото. С учениците посещаваме къщите в Стария град, разглеждаме културно-исторически обекти”, обясни Анелия Доневска, ръководител на клуба.

Като дългогодишен капитан на ФК „Ботев“ – Пловдив и директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в общината Петър Зехтински разказа на децата интересни случки от футболната си кариера, както и за победата над „Байрен Мюнхен“ през 1984 година.

„Вчерашната победа над „Лудогорец“ е още една причина да се гордеем много с нашия пловдивски отбор“, каза Зехтински и попита учениците за кои пловдивски спортисти се сещат. Тутакси заваляха отговори: Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Николай Бухалов, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев. Децата гордо обявиха, че футболистът Валери Божинов е учил в тяхното училище.