СУ „Симон Боливар“ и ОУ „Д-р Петър Берон“ ще представят Пловдив на областното състезание

Ученици от 9 училища показаха знания и умения за защита при бедствия и аварии на днешното състезание, организирано от Община Пловдив и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Децата от шестите и седмите класове решаваха тестове с по 30 въпроса в Информационно-образователния център по гражданска защита, а след това демонстрираха и практическата си подготовка за справяне при извънредни ситуации.

След предварителния инструктаж от старши инспектор Йордан Михов и негови колеги от пожарната, състезателите показаха бързи реакции на действие при земетресение, водно спасяване, херметизиране на хранителни продукти и поставяне на противогази.

На първите две места се класираха отборите но СУ „Симон Боливар“ и ОУ „Д-р Петър Берон“. Те получиха купи и грамоти и правото да представят общината на областното състезание, което ще се състои на 18 май. Достойни техни съперници бяха учениците от СУ „Черноризец Храбър“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Св. Седмочисленици“, СУ „Пейо Яворов“, СУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Захари Стоянов“ и ОУ „Райна Княгиня“. Всички участници получиха награди.