?????? ?

Ученици от Германия, Гърция, Полша, Румъния, Испания и Турция  боядисваха и украсяваха великденски яйца в СОУ “Софроний Врачански”. Творческата работилница бе реализирана в рамките на петата среща на партньорите по проект “Ангажираността и активното участие на младите хора при решаване проблемите на Европа“ на програма “Коменски”.

Първият ден от визитата мина под мотото „Единство в разнообразието – Не сме толкова различни“. Гости и домакини споделяха традиции, обичаи, ритуали, изработиха заедно елекронна и традиционна брошура, в която сравниха символите, поверията, обичаите и храната, свързани с отбелязването на най-големия пролетен или летен празник, Великден за християните и Байрам за мюсюлманите. Най-голяма емоция предизвика работилница „Млад предприемач“ и тази за боядисване и украсяване на великденски яйца.

“За духа на приятелството и желанието да споделят, работят и се забавляват допринесоха писането по стената пред училище и изпълненията на вокалната група и танцовия състав на училището ни, както и танците след работния ден”, каза директорът на училището Пенко Рисков.