Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков посрещна днес в общината ученици от Южна Корея, които са на посещение у нас от 6 до 15 септември. Визитата се осъществява по инициатива на Министерството на младежта и спорта с цел подновяване на младежкия обмен между България и Южна Корея.

„Сградата на вашата община изглежда много стара и красива“, казаха децата, които бяха силно заинтригувани и от герба на града и попитаха какво означават неговите символи.

Зам.-кметът им разказа, че градът е бил Европейска столица на културата, а пловдивските клубове са дали над 50 олимпийски медалисти“. След което ги запозна накратко с интересни факти от историята на Пловдив, с младежките активности и кампании.

Участие в срещата взеха и представители на Министерството на младежта и спорта, Младежки център, както и ученици от Пловдив,  които ще придружат делегацията от България при предстоящата им визита в Южна Корея.

В рамките на посещението Министерството на младежта и спорта е подготвило динамична програма за гостите. В нея са включени срещи с младежки организации, посещение на исторически обекти в София, Пловдив, Казанлък и Бургас.