IZLOZBA PRAKTIKA POSTER2020_60X84cm_PRINT

Ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ще гостуват чрез виртуален Ден на отворените врати в Апелативна прокуратура с изложбата „Краят на лятото“. Официалното откриване ще бъде проведено онлайн на 11 ноември, заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Събитието се провежда под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото” и е организирано от Апелативна прокуратура, съвместно с Окръжна и Районна прокуратура.

В експозицията ще бъдат представени произведения на ученици от 10, 11 и 12 клас от всички специалности на Художествената гимназия. Творбите са създадени от младите таланти по време на учебно-творческата практика през септември, проведена в Пловдив и Приморско.

Картините ще бъдат показани и във виртуална изложба в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура.

Ученици от 10 и 12 клас от специалност „Стенопис” украсиха една от външните стени на гимназията с няколко стенописни композиции в класическата техника „сграфито”. Проектите за стенописите са създадени от гимназистите по време на дистанционното обучение. Изпълнението в материал направили в периода през октомври в часовете по учебно-творческа практика. Ръководител на проекта е преподавателят Атанас Камешев, който напътствал учениците през всички етапи на реализацията на проекта. Чрез стенописите се продължава традицията да се естетизира външното и вътрешно пространство на сградата на Художествената гимназия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.