Ученици от френските паралелки на ЕГ “Иван Вазов” се включиха активно като доброволци при организацията и съпътстващата програма на българското издание на международния музикален фестивал „Франкофоли“.

11-класници от училището работиха на терен, а зрелостници взеха участие в младежкия модул на събитието, представящо съвременната френска култура. Неотлъчно до тях бе и Ема Велози, която е в гимназията по българо-френската програма за ученически обмен “Ронсар”. В продължение на два дни, заедно с ученици, изучаващи френски език в езиковите гимназии, те дебатираха по темата “Възможен ли е все още свят без изкуствен интелект?”, зададена от Националното бюро на университетската агенция на франкофонията в България, а след дискусиите присъстваха и на концертите Имани, LP, дует Bon Entendeur и Елена Папаризо, на рап звездата Метр Гимс и на Gente De Zona – носителите на 6 латиноамерикански награди „Грами“.

В атрактивната музикална програма на двудневния фестивал на Гребната база взе участие и екип от инструктори по спортни танци, начело с Рамон Мартинес.