Училището отбеляза своята 45-годишнина с множество инициативи, сред които годишна изложба на ученици в Старинен Пловдив

Ученици от СУ “Черноризец Храбър” дариха свои картини, рисувани в часовете по изобразително изкуство, на родната къща на големия български художник Златю Бояджиев. Младите таланти, придружавани от преподавателите Ели Рангелова и Камелия Йорданова, посетиха Брезово, за да видят мястото, откъдето започват животът и творческия път на майстора на четката.

След като разгледаха двуетажната постройка с подредените в нея репродукции, учениците посетиха светското училище в Брезово, превърнато в Музей на образованието, както и храм “Св. Димитър”. В двора на църквата се проведе пленер на открито.

Цялото посещение бе заснето от ученици от група по фотография.

СУ „Черноризец Храбър“ отбелязва своята 45-та годишнина рожден ден с множество инициативи, сред които и представителна изложба в експозиция „Мексиканско изкуство“ в Старинен Пловдив. Със свои рисунки и декоративни проекти участват ученици от 5 до 10 клас. В картините на децата може да се види многообразието от теми, жанрове и използвани техники. С фотографии участват гимназисти от 8 и 9 клас от паралелката по графичен дизайн.