Национални и международни литературни отличия завоюваха в навечерието на Деня на будителите учениците от ОУ „Стоян Михайловски“.

Шестокласничката Марина Панчева е удостоена с втора награда от Тринадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе. Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на културата.

Две са отличията на шестокласниците от Международния конкурс „Аз обичам Черно море“ – Несебър. Александра Генова е първа в класацията за поетично творчество, втора възрастова група, а на Марина Панчева е присъдена втора награда.

В трите раздела – литературно творчество, изобразително изкуство и фотография – участваха стотици ученици от България и чужбина. Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и неговото крайбрежие и да провокира активно екологично поведение. Международният конкурс е с утвърдени традиции и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. С диплом за постигнатите успехи е отличен и учителят на наградените ученици – Горица Петрова.

Наталия Мирчева е с призово място сред участниците в Националния литературен конкурс „Неразказани истории на един ловец на приключения”, проведен в рамките на състоялия се преди месец XХII Национален фестивал на детската книга. Шестокласничката от ОУ „Стоян Михайловски“ е единственият награден представител от Пловдив и областта. Националният фестивал на детската книга е културно събитие с национален и международен престиж, което привлича все повече участници и гости от страната и чужбина. Това е единственият форум в България, посветен изцяло на детската книга, на проблемите, свързани с нейното издаване, разпространение и четене. Проявата е част от Националния календар на Министерството на културата.

Никол Марчева е лауреат на Шестия национален ученически конкурс „Вазовата България“ и на Седмия национален конкурс с международно участие „България в картини и слово”, който е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

През октомври излезе от печат ежегодният алманах на фондация „Димитър Бербатов“, който съдържа и литературните успехи, постигнати от ученици на Горица Петрова. За престижни награди в национални и международни литературни конкурси в него са включени имената и постиженията на две шестокласнички от ОУ „Стоян Михайловски” – Велина Денева и Деница Малчева. Те са с одобрени номинации по проекта „Успелите деца на България“ след прецизна селекция по изключително строги критерии.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.