Ученическият съвет застава зад кампанията на фондация „Заедно напред – Розино“ в подкрепа на най-уязвимите в навечерието на 15 септември

Ученици от ОУ „Кочо Честеменски“ се включиха масово в акция за събиране на учебни пособия и дрехи за децата от селата Розино и Зелениково. Ученическият съвет, с подкрепа на класните ръководители, застава зад кампанията на фондация „Заедно напред – Розино“ в подкрепа на най-уязвимите жители в навечерието на 15 септември.

С наближаването на новата учебна година нашите ученици решиха да зарадват децата в неравностойно положение от двете села с тетрадки, химикалки, моливи, боички, дрехи и обувки, разказаха класните ръководители, ангажирани да опаковат и изпратят даренията.

Призивът на училището е всеки, който желае, да се включи в каузата в срок до 13 септември.

Фондация “Заедно напред – Розино” е хуманитарна организация, която подпомага възрастни и болни хора, самотни майки, многодетни семейства, хора, останали без работа в извънредното положение. Инициативата по повод наближаването на новата учебна година е да се набавят материали за училище, дрехи и обувки за около 100 деца от 5 до 15 години от с. Розино и района, които имат желание да учат, но родителите им са затруднени да ги изпратят в клас. Получените дарения ще се разпределят от екипа на “Заедно напред – Розино” според нуждите на всяко дете. Даренията могат да се изпращат по пощата или по куриер, както и да бъдат предадени лично в с. Розино, община Карлово.