photo_verybig_441366

Ученическият съвет в ОМГ „Акад. Кирил Попов“ стартира благотворителна акция в помощ на Детска къща, Център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа и звено „Майка и бебе“ към Комплкекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. Част от тях са изоставени, други са изгубили родителите си, трети са изпаднали в проблемна ситуация и имат нужда от помощ, за да продължат напред.

В седмицата, която започва от днес с Деня на толерантността, до петък в кутии, разположени в училището, ще се набират играчки, книги, ученически пособия и пакети с памперси за най-малките.

Ще ги предоставим на Комплекса за социални услуги в събота, когато по традиция при тях ще се отбележи  Денят на християнското семейство, каза председателят на Ученическия съвет в гимназията Джоро Иванов, по чиято идея тръгва благотворителната инициатива, но има подкрепата и на директора Ивайло Старибратов.

„Включете се с това, което можете, и с което искате да помогнете. Не забравяйте, че една играчка, книжка, тетрадка, цветни моливи или пакет памперси  за вас може да е предмет от всекидневието, но има деца, за които е истинско богатство„ е призивът на младежите от ОМГ.

Апелът за присъединяване към  кампанията е отправен и към други училища в Пловдив.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.